Volleybalvrouwen plaatsen zich voor WK

© AD/Ronald Hoogendoorn

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich geplaatst voor het wereldkampioenschap van 2018 in Japan.

ANP

Dankzij een 3-0-overwinning op Slovenië (25-16, 25-11, 25-16) in het WK-kwalificatietoernooi legde de ploeg van bondscoach Jamie Morrison zaterdag beslag op een van de twee resterende tickets.

Zonder setverliesOranje gaat zonder setverlies aan de leiding in de kwalificatiepoule, nadat het eerder Griekenland, België en Tsjechië versloeg. In de kwalificatiereeks in het Rotterdamse Topsportcentrum, waar de volleybalvrouwen in 2015 verrassend zilver haalden op het EK, wacht nog één wedstrijd.

BulgarijeZondag treedt Nederland aan tegen Bulgarije, dat nog in de race is voor het laatste ticket. De Bulgaarse vrouwen kunnen later op zaterdag deelname aan het WK veiligstellen tegen België. Mocht dat niet lukken, dan is het duel met Oranje van belang.Nederland wist zich begin juni tijdens het eerste kwalificatietoernooi nog niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK, na een nederlaag in de beslissende wedstrijd tegen Azerbeidzjan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal