Breuk in PvdA-fractie Venlo

Print
Breuk in PvdA-fractie Venlo

Raadslid Erik Manders Afbeelding: -

Er is een breuk in de PvdA-fractie van Venlo ontstaan. Aanleiding is het beëindigen van de samenwerking met raadslid Erik Manders per onmiddellijk. Houssein Mallouka verklaarde zich solidair met Manders en verliet uit eigen beweging de fractie in de gemeenteraad.

Het besluit werd zaterdag genomen tijdens een fractievergadering.

'Uitgesloten'
Partijvoorzitter Jan Leunissen zegt dat een terugkeer van Manders “uitgesloten” is. Volgens hem ligt een slepend conflict over de werkwijze aan de breuk ten grondslag. Leunissen stelt dat de meerderheid van de fractie een “andere kijk op samenwerking heeft” dan Manders. Manders zou zich te zeer als solist gedragen, waar de andere raadsleden vooral teamspelers zijn. Voorbeelden wil hij niet geven.

Zelfstandige fractie
Manders bevestigt in een bericht op Facebook dat de fractie het vertrouwen in hem heeft opgezegd. Hij en Mallouka beraden zich of ze lid blijven van de PvdA of als zelfstandige fractie willen doorgaan.

Door het vertrek van Manders en Mallouka bestaat de PvdA-fractie nog uit vijf raadsleden. De gehavende fractie stapte eerder dit jaar uit de coalitie na het opstappen van PvdA-wethouder Vera Tax vanwege het miljoenentekort in de zorg. Het rumoer komt ongelegen; over een halfjaar zijn gemeenteraadsverkiezingen. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje