Nederlandse hockeysters Europees kampioen na overwinning op België

© ANP/AD

De Nederlandse hockeydames zijn Europees kampioen geworden. In Amstelveen werden de Belgische hockeysters met 3-0 verslagen.

Redactie

In de poulefase behaalde Nederland nog een moeizame overwinning op de Belgen (1-0), maar in de finale wonnen de vrouwen van bondscoach Alyson Annan een stuk overtuigender. Nederland zette de Belgische dames van de Venlose bondscoach Niels Thijssen vanaf het begin onder druk. Dat resulteerde na zo’n tien minuten spelen in de openingstreffer van Carlien Dirkse van den Heuvel.

GedecideerdOok na de openingstreffer bleef Nederland de betere ploeg in het Wagener Stadion. Het goede spel resulteerde in enkele goede kansen. Een verdubbeling van de marge liet echter op zich wachten tot in het vierde kwart. Het was Kelly Jonker die de 2-0 binnentikte uit een voorzet van Margot van Geffen.

Na de tweede treffer van Nederland leek bij de Belgische dames het geloof in een stunt verdwenen. Thijssen wisselde nog wel zijn keepster in voor een extra veldspeelster, maar veel effect sorteerde deze ingreep niet.

StrafbalNederland kwam zelfs nog op een 3-0 voorsprong door een benutte strafbal van Ireen van den Assem. Daarmee was de overwinning een feit, waardoor Nederland voor het eerst sinds zes jaar weer Europees kampioen is.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal