Preuvenemint kijkt tevreden terug op invoering nieuw betaalsysteem

Print
Preuvenemint kijkt tevreden terug op invoering nieuw betaalsysteem

Sfeerbeeld van het Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Met naar schatting 125.000 bezoekers kan het Struyskommitee terugkijken op een geslaagde editie van het Preuvenemint. De invoering van de PreuveneCard verliep ondanks de drukte vrij soepel.

Zeker, er waren de eerste avonden af en toe lange rijen bij de kassa’s van mensen die uitleg wilden over de PreuveneCard. En de wifi op het Vrijthof in Maastricht kon het veelvuldig downloaden van de betaalapp niet helemaal aan. Maar verder zijn ze bij het Struyskommitee eigenlijk zeer content over de invoering van het digitale betaalsysteem.

Drukte
Monique Smeets van het Struyskommitee: "De eerste dagen loop je nog tegen wat dingetjes aan. Zo ontstond er drukte bij de kassa’s doordat mensen informatie gingen vragen over het nieuwe kaartsysteem. Dat hebben we opgevangen door zes extra kassa’s te openen en hostesses in te zetten die rondliepen en mensen konden informeren. Verder hadden we een servicepunt voor mensen met vragen of problemen."

Wennen
Zo was het nog niet voor iedereen duidelijk hoe een gezamenlijke pot samengesteld kon worden. "Het is nog een beetje wennen. Maar in grote lijnen is het prima verlopen." Het Struyskommitee schat dat op deze 36ste editie ongeveer 125.000 bezoekers zijn geweest. 
Dat is vergelijkbaar met voorgaande jaren; alleen vorig jaar was het minder druk omdat er toen een hittegolf was. 

Omzet
De omzet van het Preuvenemint is nog niet bekend omdat nog tegoeden op de eigen rekening teruggestort kunnen worden. Vorig jaar was de omzet 1,4 miljoen euro. Een deel van de omzet is dit jaar bestemd voor een nieuw zwembad in het nieuwe gebouw van zorgorganisatie Maasveld. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje