Drugsbende uit Weert opgerold; 'einde aan twee jaar drugshandel'

Print
Drugsbende uit Weert opgerold; 'einde aan twee jaar drugshandel'

Afbeelding: Istock

Met het oppakken van zes mannen uit Weert en Eindhoven is, volgens justitie, een eind gekomen aan twee jaar drugshandel in Weert.

De mannen, in leeftijd variërend van 26 tot en met 56 jaar, stammen uit voormalig Joegoslavië en Marokko. Ze worden ervan verdacht
van 1 oktober 2014 tot en met 5 januari 2017 cocaïne en heroïne gesmokkeld en verhandeld te hebben.

Boksbeugel
Verder wordt een van de mannen verdacht van het vervalsen van een Bulgaars identiteits- en rijbewijs en het witwassen van drugsgeld. Bij een andere verdachte werden een stroomstootwapen en een boksbeugel gevonden.

Melden
Vier verdachten verschenen maandag voor de rechter in Roermond om het verloop van de rechtszaak te bespreken. Daar werd besloten dat twee van hen zich niet meer wekelijks bij de politie hoeven te melden. De rechter wilde daarmee voorkomen dat ze weer drugs zouden smokkelen. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →