Alle BENE-Leaguewedstrijden live te zien op internet

Print
Alle BENE-Leaguewedstrijden live te zien op internet

Afbeelding: Istock

Alle 136 wedstrijden van de BENE-League zijn komend seizoen live op internet te volgen.

Tegen betaling van 7,99 euro per maand kan de handbalfan thuis vanaf de bank de duels volgen. In de BENE-League strijden de beste zes clubs van Nederland en België tegen elkaar, waaronder OCI-Lions en Herpertz Bevo Hc. De clubs stemden vorige week in met het plan. Bevo-voorzitter Mustafa Amhaouch ziet het als een volgende stap in de professionalisering van de sport. Bestuurslid Evert Hoiting van OCI-Lions is het daarmee eens.  

Fanseat
Het Finse mediabedrijf Fanseat gaat de live-registratie verzorgen. Fanseat is een online platform dat verschillende sporten aanbiedt. Van Fins voetbal en ijshockey tot handbal op het Franse tweede niveau. Naar verluidt heeft het 150.000 euro geïnvesteerd in de uitzendrechten van de BENE-League. Fanseat zorgt voor de gehele productie; van apparatuur tot cameraman. De clubs dragen de verantwoordelijkheid voor de internetfaciliteiten en een commentator.  

Bevo en Lions beschikten al een tijdje over  een eigen livestream. 

Database
De exclusieve beelden mogen door de regionale omroepen gratis worden gebruikt om er samenvattingen van te maken. De clubs mogen de beelden zelf ook gebruiken voor hun socialmediakanalen en website. De trainers krijgen toegang tot de database met de volledige wedstrijdbeelden om analyses te verzorgen.