Gemeente vraagt hulp van inwoners om overstroming Maas te voorkomen

Print
Gemeente vraagt hulp van inwoners om overstroming Maas te voorkomen

Een legervoertuig vervoert in 2011 bewoners van het buurtschap Aijen naar hun woning. De dorpskern van het Limburgse Aijen was geïsoleerd als gevolg van de hoge waterstand van de Maas. Afbeelding: ANP

Wie ideeën heeft om Maasoverstromingen te voorkomen, kan die op 11 en 12 september kwijt.

Maastricht en Eijsden-Margraten houden dan twee informatiebijeenkomsten over hoogwaterveiligheid in het zuidelijk Maasdal. 
Het Grensmaasplan ten noorden van Maastricht zorgt voor een groter waterbergend vermogen van de Maas, maar dat project is niet genoeg om toekomstige wateroverlast te voorkomen. Ook ten zuiden van de stad zijn maatregelen nodig om de voorspelde waterpieken door de klimaatverandering op te kunnen vangen. 

Adequate maatregelen
Maastricht, Eijsden-Margraten, de provincie Limburg, Waterschap Limburg, Rijkswaterstaat, Programmabureau DeltaMaas en het ministerie van Infrastructuur en Milieu trekken samen op om te komen tot adequate maatregelen tegen overstromingsrisico’s. Dat gebeurt in samenspraak met burgers, die kunnen meedenken over ingrepen. 

Kansrijke maatregelen
Op 20 november worden kansrijke maatregelen gepresenteerd op een bestuursconferentie. Waar de bijeenkomsten in september gehouden worden, is nog onduidelijk. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →