Zeven pasgeboren kittens gedumpt in prullenbak, zes overleden

Print
Zeven pasgeboren kittens gedumpt in prullenbak, zes overleden

Inzet: een foto van de kittens in de prullenbak. Afbeelding: ANP/Dierenbeschermingscentrum Limburg

Zes pasgeboren kittens, die afgelopen weekend werden gedumpt in Bocholtz, zijn overleden. Slechts één van de beestjes wist te overleven

De dieren werden gedumpt in een plastic zak en voor dood achtergelaten in een prullenbak aan de openbare weg.

Onderkoeling
Een wandelaar ontdekte de zeven kittens toen hij een vreemd geluid uit de afvalbak hoorde komen. Toen hij ze ontdekte, waarschuwde de man meteen de dierenambulance. Voor vier beestjes kwam de hulp te laat, ze stierven aan onderkoeling. De andere kittens werden in allerijl naar een dierenarts gebracht en in een couveuse geplaatst, maar maandag overleden er nog twee. Uiteindelijk wist slechts één van hen het te overleven. 

Radeloos
Bij de Dierenbescherming zijn ze radeloos. "Een verhaal waar we oprecht misselijk van worden. Het is voor ons onmogelijk om ons te verplaatsen in de gedachten van hun baas", staat te lezen in een Facebookbericht. "Je had ons kunnen bellen, wij hadden je wellicht kunnen helpen en de dieren kunnen redden", besluit de Dierenbescherming. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →