Opnieuw onrust in Valkenburgse wijk: tiener betast vrouwen

Print
Opnieuw onrust in Valkenburgse wijk: tiener betast vrouwen

Afbeelding: Google Streetview

Er heerst opnieuw onrust in de Valkenburgse wijk Broekhem-Noord. Een vrouw heeft maandagavond aangifte van aanranding door een tiener gedaan. Twee andere vrouwen zeggen ook betast te zijn door de jongeman.

De vrouw, die zelf in de wijk Broekhem-Noord woont, heeft aangifte gedaan. De politie bevestigt dat, maar wil verder niets over de zaak kwijt. 

De vrouw liep maandagavond rond 19:00 uur over de Parallelweg toen een getinte jongen van naar schatting een jaar of vijftien uit de bosjes langs het treinspoor sprong. Hij benaderde haar met een onsamenhangend verhaal over haar hond.

Aanranding
Al snel veranderde het gesprek van toon. Na complimenten over haar uiterlijk vroeg de tiener naar haar woonadres. Toen de vrouw uit Valkenburg het vreemde gesprek wilde stoppen werd ze bij de borsten en het kruis gegrepen. Doordat de vrouw zich verweerde, sloeg de jongen op de vlucht. Dat verklaart ze tegenover De Limburger. 

Meer vrouwen
Twee andere vrouwen uit Valkenburg zeggen op dezelfde manier door een aanrander te zijn benaderd. De een op zondagavond rond 23:00 uur, de ander twee weken eerder. Een van hen zou ook zijn betast. Zij hebben nog geen aangifte gedaan. 

Onrustige buurt
In de wijk Broekhem-Noord is het al maanden onrustig. Dieptepunt is het handgemeen tussen een groep jongeren en de 65-jarige buurtbewoner Willem Evers, waarbij laatstgenoemde om het leven kwam. De aangerande vrouw, die niet met naam genoemd wil worden, laat tegenover De Limburger weten dat 'het gewoon moet stoppen' in de wijk: "Het is elke dag wat anders. De buurt is er klaar mee. We kijken allemaal uit naar de jongen."

Geen aanhouding
De aanrander is getint en droeg slippers en een spijkerbroek. Hij heeft kort zwart haar. De politie deed maandagavond een burgernetbericht de deur uit, maar kon de tiener tot op heden niet vinden. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →