Van Helvert begint meditatieruimte in Tweede Kamer

Print
Van Helvert begint meditatieruimte in Tweede Kamer

Afbeelding: Peter Schols

CDA-kamerlid Martijn van Helvert gaat een meditatieruimte inrichten in de Tweede Kamer. Dat liet hij weten in het radioprogramma Dit is de Dag.

Van Helvert wil alle politici toegang geven tot de meditatieruimte. "Er zijn veel stressvolle momenten. Je moet ook even je rust kunnen pakken of in gebed kunnen gaan", zegt hij. "Ik heb al gekeken naar een mooi Mariabeeld. Het staat anderen vrij om er andere dingen aan toe te voegen." Hij heeft hulpbisschop van Roermond, mgr. Everhard de Jong, inmiddels gevraagd om de ruimte te komen inwijden.

Zinvol
Volgens Van Helvert is een meditatieruimte zeer zinvol op het Binnenhof, het bestuurijke hart van Nederland. "We weten dat machtsposities mensen corrumperen en daar moeten we op letten. Daar kan een meditatieruimte bij helpen. Om de vraag te stellen: ‘Is dit nou het goede wat ik doe?'"

 

Geen staatssecretaris|
In het gesprek met Tijs van den Brink geeft Van Helvert aan dat hij nu geen staatssecretaris wil worden. Eerder bood hij zich wel nog aan als bewindspersoon. Van Helvert: "Maar als je het mij nu zou zou vragen zeg ik: volksvertegenwoordiger is mooier. Misschien als ik ouder en dikker ben!"

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →