Eis: vijf jaar cel voor geweld tbs'er De Rooyse Wissel

Print
Eis: vijf jaar cel voor geweld tbs'er De Rooyse Wissel

Afbeelding: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar cel geëist tegen een 33-jarige man wegens poging tot doodslag, aanranding en vrijheidsberoving. Dat gebeurde in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum, waar hij vastzat.

De tbs'er zou op 24 oktober vorig jaar een medewerkster van de kliniek zeer ernstig hebben mishandeld en aangerand. Volgens het OM trok hij de vrouw een activiteitenruimte in, dwong hij haar zich deels te ontkleden waarna hij haar een kwartier lang zwaar toetakelde. Ook probeerde hij haar te wurgen. Hij hield op toen een andere medewerker de ruimte binnenliep en de zwaar gewonde vrouw kon vluchten.

Niets herinneren
De verdachte zei dinsdag voor de rechtbank in Roermond dat hij zich er niets van kan herinneren. Maar volgens de officier van justitie wist de man wat hij deed en hield hij pas op, toen hij betrapt werd.

Naar eigen zeggen had de man voor zijn daad zeker vijftig tabletten van het medicijn ritalin geslikt. Uit eerdere verklaringen bleek dat de man daarvan "opgewonden" wordt. Volgens de aanklager weet je wat je doet, als je met dit oogmerk vijftig van dit soort pillen slikt.

Eerder veroordeeld
De man is tweemaal eerder voor verkrachting veroordeeld en daarnaast voor poging tot doodslag, poging tot verkrachting en aanranding. De geweldsuitbarsting vond volgens het OM tijdens de proeftijd plaats van een eerdere veroordeling. Om die reden wil het OM dat de man de geëiste straf volledig uitzit en niet eerder vrijkomt.

Uitspraak: 12 september.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →