Desirée Thissen gewipt als fractievoorzitter CDA Venlo

Print
Desirée Thissen gewipt als fractievoorzitter CDA Venlo

Afbeelding: Gemeente Venlo/De Limburger

Desirée Thissen is niet langer de fractievoorzitter van het CDA Venlo. In een vergadering afgelopen maandag besloot de fractie Thissen af te zetten en te vervangen door Toon Drissen.

Thissen wordt door de fractie gebrek aan leiderschap en solistisch optreden verweten. “Daar is vaker over gesproken, maar ook in de afgelopen vakantieperiode hebben we gemerkt dat daar geen verandering in is gekomen. Met nog een half jaar voor de verkiezingen en een paar belangrijke dossiers voor de boeg, heeft de fractie besloten een nieuwe leider te kiezen”, zegt Drissen,

Beoogde kandidaten
Thissen werd in 2014 fractievoorzitter in een moeilijke periode voor het CDA. Dat kwam met een fractie naar de raadszaal die uitsluitend was samengesteld uit raadsleden die met meerderheidsstemmen was gekozen. De beoogde kandidaten van de partij (de nummers 2 tot en met 6) haalden daardoor de gemeenteraad niet.

'Lekker bezig'
Thissen erkent dat ze heeft moeten wennen in haar leidersrol. "Maar we zijn als fractie de afgelopen jaren wel gegroeid. Ik had het idee dat we lekker bezig waren, dit besluit kwam voor mij dan ook als een verrassing", aldus Thissen. Ze geeft aan wel lid van de fractie te blijven en zich verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen in maart volgend jaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →