Afgekraakt Sushi-festival komt naar Maastricht

Print
Afgekraakt Sushi-festival komt naar Maastricht

Afbeelding: Istock

Het nieuwe Sushi Festival JOY komt naar Maastricht. Een weekend lang wordt het Stadspark omgetoverd tot een bruisend openluchtrestaurant met een Aziatische twist.

Bij tientallen foodtrucks vinden bezoekers niet alleen sushi, maar ook andere populaire en minder bekende streetfood. Behalve eten kun je zingen in een karaoke hotel, verschillende sushiworkshops volgen, een game room bezoeken en ontspanningsmassages krijgen. Een dj sluit de avond muzikaal af. 

Het festival duurt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september en is gratis toegankelijk.

Klachten
In Den Bosch was het rondtrekkende festival volgens de organisatie goed voor ongeveer 20.000 bezoekers. Daarmee trok het mogelijk meer mensen dan het aankon. Het regende op sociale media klachten over lange rijen en hoge prijzen.

Niet vers
Ook vonden bezoekers het eten vaak niet vers. "Geen verse sushi voor acht euro per rol, geen gezelligheid. Bizar dure drankjes, omdat je moet betalen voor een glas en geen mogelijkheid om daarvoor geld terug te krijgen", zegt Natalie Belousova uit Rosmalen op de Facebookpagina van het evenement. Ook Janneke van Doorn was niet te spreken over het festival: "Wat een aanfluiting! De sushi was niet vers en de rijen zijn mega."

Relaxte sfeer
Tussen de teleurgestelde reacties door waren ook positieve kritieken te lezen. Ingrid van Nieuwburg-van Zoggel bijvoorbeeld, vond de prijzen wel passen bij een foodfestival. "Wij hopen in ieder geval dat jullie volgend jaar terug komen."