Rechter geeft gemeente gelijk: kampbewoners moeten weg

Print
Rechter geeft gemeente gelijk: kampbewoners moeten weg

De gebroeders Ronnie en René lieten hun chalets eind juli verplaatsen naar het eigen terrein. Afbeelding: Luc Lodder

De gebroeders Ronnie en René moeten uiterlijk dinsdag twee chalets hebben verwijderd van hun perceel op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal.

De rechter is het eens met de gemeente, die bepaalde dat het bestemmingsplan de opslag van dergelijke gebouwen op die plek niet toestaat.

Kort geding
De kampbewoners hadden in juli hun twee woningen verhuisd van het gemeentelijke naar hun eigen terrein ernaast, nadat de huurovereenkomst was opgezegd. Een verdere verplaatsing van de grote chalets is in hun ogen geen optie. Om dat te voorkomen hadden ze het kort geding aangespannen.

Gewaarschuwd
De rechter oordeelt dat de twee broers meerdere malen door de gemeente zijn gewaarschuwd dat verplaatsing naar hun eigen perceel niet was toegestaan. Toch hebben ze voor die oplossing gekozen.

Kosten
Ze hebben verder niet kunnen aantonen dat een termijn van vier weken voor een nieuwe verplaatsing naar elders te kort zou zijn. Tenslotte hoeft de gemeente er geen rekening mee te houden dat de kosten van een dergelijke operatie erg hoog zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu