Shermar weer fit, Shermaine in de basis

De broertjes Martina, met links Shermaine en rechts Shermar.© Rob Oostwegel

MVV kan voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch beschikken over Shermar Martina. Hij is lang uit de roulatie geweest door een blessure, maar is weer bij de selectie voor het thuisduel vrijdagavond tegen de Brabanders.

Emil Visser

Een anderer nieuwe naam in de selectie is Attila Yildirim. De Turkse Nederlander zette woensdag een handtekening onder zijn MVV-contract.

InterlandMVV heeft twee afwezigen. Steven Pereira (Kaapverdië) en Florian Loshaj (Jong Kosovo) zijn wegens interlandverplichtingen in het buitenland. Shermaine Martina zal de plek centraal achterin van Pereira overnemen. Ricardo Ippel zal in de basis beginnen op de plek van Loshaj. Op de laatste training voor de ontmoeting met FC Den Bosch zag coach Ron Elsen zich genoodzaakt om een paar keer fel uit de hoek te komen. “Ik vond dat een aantal sleutelspelers niet scherp genoeg op het veld stond. Ik heb het dan niet over de instelling of de kwaliteit van spelers. Ik wil gewoon dat er goed wordt getraind.”

ContrastDan nog heel even terug naar vorige week, waar de Maastrichtenaren Telstar niet op de knieën kreeg in Velsen-Zuid. Elsen: “Het team vond dat we het duel tegen Telstar (uitslag 0-0, red.) hadden moeten willen. Het is goed om te horen, dat zij kritisch naar zichzelf zijn.” Het duel was allesbehalve enerverend, een groot contrast met het eerste duel van de competitie, toen MVV met 4-3 won van Go Ahead Eagles. “We hebben de beelden van de wedstrijd tegen Telstar geanalyseerd en ik moet zeggen dat we minder slecht speelden dan ik aanvankelijk dacht. Maar het lukte ons niet om kansen te creëren, terwijl daar wel mogelijkheden toe waren. Daar hebben we deze week aan gewerkt.”

Vermoedelijke opstellingVerrips; Janssens, Mmaee, Shermaine Martina, Ciranni; Schroijen, Ippel, Nys, Okita, Koolhof; Ogunjimi.