Kermisexploitant: Contract kerstfestijn intrekken

Print
Kermisexploitant: Contract kerstfestijn intrekken

Magisch Maastricht Afbeelding: ANP

Het vierjarige contract voor kerstevenement Magisch Maastricht, tot stand gekomen via bedrog, moet worden opengebroken. Anderen moeten opnieuw kunnen meedingen naar de opdracht.

Dat eist de Noord-Hollandse kermisexploitant René Duursma. Hij geeft de gemeente Maastricht tot maandag 12.00 uur om het contract te beëindigen, anders spant hij een kort geding aan.

Buiten beeld
Het kerstfestijn wordt sinds vorig jaar georganiseerd door Stichting Winterevents van de Maastrichtse zakenlieden Meijs en Bastiaens. Maar uit een dossier dat Duursma Maastricht overhandigde, blijkt dat op de achtergrond Maurice Schoenmaeckers een rol speelt. Schoenmaeckers was bestuurslid van de stichting die het evenement eerder organiseerde, failliet ging en de gemeente met dik drie ton schuld opzadelde. Om die reden moest de bemoeienis van Schoenmaeckers buiten beeld blijven.

Lees hier alles over Magisch Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →