Max Verstappen: 'Ook in 2018 zal er niet veel veranderen'

Print
Max Verstappen: 'Ook in 2018 zal er niet veel veranderen'

Afbeelding: ANP

Veel tijd om na te denken over het echec in Francorchamps had Max Verstappen niet. In Monza wacht dit weekend alweer de volgende race. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Of och niet helemaal? Verstappen geeft antwoord op brandende kwesties.

Nee, even op adem komen was er niet bij na de bittere teleurstelling in Francorchamps. De agenda van Formule 1-coureurs bestaat uit veel meer dan trainen en racen. Drie dagen lang moest Max Verstappen opdraven voor pr-activiteiten. Donderdag kon de knop om en staat de volgende race weer centraal; die op Monza, waar Verstappen met zijn Red Bull RB13 op voorhand kansloos voor een topklassering lijkt.

Hoe heb je de zondagavond na Francorchamps nog doorgebracht?

"Thuis bij mijn vader in Maaseik. We hebben samen tv gekeken. Formule 1? Hmm, even denken. Ja, ook even." 

De teleurstelling was groot. Was het moeilijk de draad weer op te pakken?

"Nee, het heeft geen zin ergens in te blijven hangen. Je moet verder en positief blijven. Al wordt dat wel lastiger. Het liep in Francorchamps eigenlijk allemaal prima. Tot de race. Dat is ook het frustrerende. Ook bij Daniel (Ricciardo, zijn teamgenoot, red.) gaat wel wat fout, maar bij hem is het meer in de trainingen. Daardoor valt het minder op." 

Voor het eerst dit seizoen sprak je duidelijke taal na de uitvalbeurt.

"Ja, en daar heb ik geen spijt van. Ik mag toch zeggen wat er aan de hand is en hoe ik me voel. Zorg er maar voor dat ik weer een goed gevoel krijg." 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu