Ricciardo: 'Max moet naar de lange termijn kijken'

Print
Ricciardo: 'Max moet naar de lange termijn kijken'

Afbeelding: Getty

Max Verstappen kan beter naar zijn toekomst kijken dan te veel stil te staan bij zijn huidige slechte periode. Dat adviseert zijn teamgenoot bij Red Bull Daniel Ricciardo aan de jonge Limburger.

"Hij moet gewoon naar het grotere plaatje en de lange termijn kijken. Max is een van de jongste rijders in de sport, hij beschikt overduidelijk over veel talent en veel mensen zeggen dat hij in zijn carrière nog geweldige dingen kan bereiken. Hij moet dat gebruiken om deze hobbels te overwinnen," zegt de Australiër tegen Motorsport.com. "Als hij wil kan hij nog makkelijk vijftien jaar mee in deze sport. Het komt helemaal goed als hij niet naar vandaag, maar naar morgen kijkt."

Zondag
Ricciardo benadrukt dat het niet alleen de Limburger is die te kampen heeft met motorische problemen. Bij hem valt het alleen meer op omdat het vaak tijdens de race op zondag gebeurde. "Bij mij ging het voornamelijk op vrijdag en zaterdag fout. De betrouwbaarheid van beide wagens is zeer matig."

Lees ook: Max Verstappen: 'Ook in 2018 zal er niet veel veranderen'

Betrouwbaarheid
Ook Ricciardo baalt van de slechte prestaties en betrouwbaarheid van de Renault-motor. "Hopelijk krijgen we vanaf nu minder problemen, maar we zijn al vrij ver gevorderd in het seizoen en het gaat nog steeds fout. We hadden gedacht dat het tegen deze tijd wel opgelost zou zijn. Het is niet anders."