Onveilige A73 wordt in oktober aangepakt

Print
Onveilige A73 wordt in oktober aangepakt

Bij Haps kwamen deze zomer nog drie Polen en een Roemeen om bij een ongeluk. Afbeelding: ANP

Rijkswaterstaat gaat dit najaar al de onveiligheid op de A73 aanpakken. Vooral op het stuk tussen Nijmegen en de Limburgse grens gebeurden de afgelopen jaren relatief veel ongelukken.

Ter hoogte van Cuijk wordt dan het asfalt vernieuwd, meldt De Gelderlander. "We doen er alles aan, omdat dan toch aan de weg gewerkt wordt, maatregelen uit ons onderzoek van voor de zomer meteen door te voeren," zegt een woordvoerder van wegbeheerder Rijkswaterstaat tegen de krant.

Invoegen
Het verlengen van de doorgetrokken streep op de invoegstrook moet voorkomen dat verkeer tijdens de spitsen snel massaal invoegt. Dat leidt namelijk tot ongelukken. De invoegstrook wordt ook tientallen meters langer gemaakt. 

Ook wordt er iets gedaan aan verblinding door de koplampen van tegenliggers. Zogeheten antiverblindingsschermen moeten ij lange lussen en grote bochten voorkomen dat automobilisten last hebben van licht van tegenliggers. Ook wordt onderzocht of de verlichting beter moet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →