Onduidelijkheid over kazerneplan, vergadering kabelbaan uitgesteld

Print
Onduidelijkheid over kazerneplan, vergadering kabelbaan uitgesteld

Afbeelding: Gemeente Venlo

De gemeente Venlo buigt zich over een verzoek om het plan Fort van Venlo op te knippen. Waar beide ondernemers tot nu toe aanvankelijk samen de bouw van het Fort van Venlo op zich zouden nemen, wil ondernemer Hessel Meijer (Wyckerveste) nu gaan voor de bouw van het LeisureDome, terwijl Frank Vaessen (Twister Media Group) de bouw van de indoor markthallen voor zijn rekening wil nemen.

Dat betekent voor nu dat de gemeenteraad deze maand niet vergadert over de kabelbaan over de Maas.

Risicoprofielen
"Het plan zelf staat niet ter discussie, dit betekent ook niet dat we het met elkaar oneens zijn. Beide plannen hebben elkaar nodig. Als ondernemer gaan we wel voor andere eigendomsverhoudingen en risicoprofielen. Dat heeft te maken met voortschrijdend inzicht", zegt Meijer. Vaessen: "Door beide plannen apart te ontwikkelen kan iedere partij doen wat hij graag doet en waar hij verstand van heeft. Is daar echter geen steun voor, gaan we op oude weg verder. Het plan blijft onveranderd.”

Kabelbaan
Het is niet duidelijk wat de gemeente Venlo met het verzoek van beide ondernemers doet. Vast staat dus wel dat er deze maand niet met de raad wordt gesproken over het plan kabelbaan. De politieke partijen hadden eind deze maand de mogelijkheid zaken te benoemen waarin in de aanbesteding voor die kabelbaan rekening mee moest worden gehouden. "Geconstateerd is dat er onduidelijkheid is en daarom is besloten de raad niet te horen over de kabelbaal tot die onduidelijkheden zijn opgehelderd”, is alles wat een woordvoerder van de gemeente Venlo erover wil zeggen.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →