Oud-topman DSM Peter Elverding overleden

Print
Oud-topman DSM Peter Elverding overleden

Afbeelding: ANP

Voormalig DSM-topman Peter Elverding is overleden. Elverding stond van 1999 tot 2007 aan het roer van het chemiebedrijf. In 2005 werd hij verkozen tot topman van het jaar. Hij overleed volgens zijn familie na een kort ziekbed op 31 augustus, op 68-jarige leeftijd in Maastricht.

De geboren Eindhovenaar werkte voor hij de scepter zwaaide bij DSM onder meer bij AkzoNobel en De Bijenkorf. Bij dat laatste bedrijf maakte hij indruk als saneerder zonder dat hij de vakbonden tegen zich in het harnas joeg. In zijn jonge jaren was Elverding, die rechten studeerde in Amsterdam, zelf ook actief in de vakbeweging.

Elverding vervulde na zijn topbaan bij DSM verschillende commissariaten, bij onder meer De Nederlandsche Bank (DNB) en de Universiteit Maastricht.

ING
Ook was Elverding lid van het dagelijks bestuur van de Chamber of Commerce Nederland en had hij toezichthoudende functies bij de Nederlandse Gasunie, Q-Park, Océ, BAM en FrieslandCampina. Een opvallend commissariaat was in opdracht van de Nederlandse Staat bij ING, nadat het financiële concern staatssteun kreeg.

In april 2007 werd Elverding onderscheiden tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor de ontwikkeling van de Nederlandse en internationale chemische industrie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →