Van lekken verdacht raadslid Den Bosch vrijgelaten

Print
Van lekken verdacht raadslid Den Bosch vrijgelaten

Rianne Donders, burgemeester van Roermond. Afbeelding: De Limburger/Maartje van Berkel

Raadslid Sjef van Creij, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het lekken van vertrouwelijke informatie over de burgemeestersvoordracht in Den Bosch, is vrijdag vrijgelaten. De aanklager vond het niet nodig om de de 55-jarige man uit Rosmalen nog langer vast te houden, zei een OM-woordvoerster. Hij blijft wel verdachte.

Van Creij werd dinsdagochtend aangehouden. Als fractievoorzitter van de lokale partij Gewoon Ge-dreven maakte Van Creij (55) deel uit van de vertrouwenscommissie die de nieuwe burgemeester selecteerde.

Ophef
Over de voordracht van Jack Mikkers als nieuwe burgemeester van Den Bosch was grote ophef omdat het Brabants Dagblad wist te melden dat hij de tweede keus was van de vertrouwenscommissie. Eerste keus Jan Hamming koos op het laatste moment voor Zaanstad na een succesvolle sollicitatie daar.

Ook publiceerde de krant de namen van andere sollicitanten voor Den Bosch. Zo bleek ook dat Rianne Donders gesolliciteerd had, terwijl ze pas tweeënhalf jaar burgemeester is in Roermond. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →