Man die René Steegmans doodsloeg op de vlucht voor justitie

Print
Man die René Steegmans doodsloeg op de vlucht voor justitie

2002: mensen leggen bloemen op de plek waar René Steegmans omkwam. Afbeelding: Archief De Limburger/Le Giesen

Khalid Lakhlifi, de man die verantwoordelijk is voor de dood van René Steegmans uit Venlo, is op de vlucht.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van L1

Opsporingsonderzoek
Lakhlifi heeft sinds 2014 tbs met dwangverpleging, maar mocht in die hoedanigheid al zelfstandig – zij het onder begeleiding en strenge voorwaarden - buiten de tbs-kliniek wonen. Dat gebeurde volgens zijn advocaat Annemiek Kok op het terrein vlakbij tbs-kliniek De Rooyse Wissel. Lakhlifi moest zich dinsdag melden bij de reclassering, maar daar kwam hij niet opdagen.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dit en laat weten dat er inmiddels een opsporingsonderzoek is gestart. 

Zinloos geweld
Lakhlifi werd veroordeeld tot acht jaar cel en tbs omdat hij in 2002 René Steegmans doodsloeg op de parkeerplaats van een supermarkt in Venlo. Steegmans had hem even daarvoor aangesproken op zijn asociale rijgedrag. De zaak kwam landelijk groot in het nieuws en staat te boek als een van de bekendste voorbeelden van ernstig zinloos geweld. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen