Plannen voor N266 van tafel: 'helemaal opnieuw beginnen'

Print
Plannen voor N266 van tafel: 'helemaal opnieuw beginnen'

Afbeelding: iStock

De plannen en ontwerpen van tafel vegen en helemaal opnieuw beginnen met een oplossing voor de verkeersproblemen op de N266 bij Nederweert.

Daar is een kleine meerderheid in Provinciale Staten (SP, PVV, VVD en GroenLinks) voorstander van, bleek vrijdag tijdens een commissievergadering. 

Twistpunt
Over de aanpassing van de N266 bij Nederweert wordt al tien jaar gesproken. De weg zou ter hoogte van het kanaal moeten worden ontlast, een randweg om het dorp werd door de gemeente als beste optie gezien. 

Maar begin van dit jaar constateerde de provinciale politiek dat nut en noodzaak van de twintig miljoen euro kostende randweg onvoldoende is aangetoond. Daarom vond men dat ook onderzocht moet worden of enkel de knelpunten op de huidige N266 kunnen worden opgelost zonder een hele nieuwe weg aan te leggen. 

Tunnelvisie
Maar ook kiezen uit twee opties vindt een meerderheid van de partijen te beperkt, gesproken wordt van tunnelvisie. "De gedeputeerde zou met de regio om tafel moeten gaan en alle problemen in het westen van Midden-Limburg in kaart moeten brengen", zegt Bram Schaminee van de SP.

"Zo kunnen we komen tot een nieuwe, integrale aanpak." Ook PVV, GroenLinks en VVD zijn hier voorstander van. Al stelt die laatste partij wel als voorwaarde dat de miljoenen die de gemeenten in Midden-Limburg voor de N266 hebben gereserveerd, blijven staan. 

Eind deze maand moeten Provinciale Staten een definitief besluit nemen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →