D66 Leudal wil wethouder uit OML-dossier

Print
D66 Leudal wil wethouder uit OML-dossier

Tilman Schreurs in zijn tijd als OML-directeur. Afbeelding: De Limburger/John Peters

Wethouder Piet Verlinden (Samen Verder) moet de gemeente Leudal niet langer vertegenwoordigen in de aandeelhoudersvergadering van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Dat vindt D66 in Leudal.

De partij verwijt Verlinden dat hij weigert verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad over de afkoopsom die voormalig OML-directeur Tilman Schreurs meekrijgt.  

Instemming
Tilman Schreurs, die door de rechtbank werd veroordeeld voor corruptie in de zaak-Van Rey krijgt een gouden handdruk van naar verluidt drie ton mee. Daarmee hebben de gemeenten die deelnemen in de OML – Leudal, Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren- na een jaar van interne discussie over de positie van Tilman Schreurs ingestemd.

Voorkomen
Volgens D66 is de vertrekregeling “maatschappelijk niet uit te leggen”. Met een motie, die in september in de raad in stemming wordt gebracht, wil de partij voorkomen dat de regeling doorgaat.

Motie
Behalve D66 is ook coalitiepartij Ronduit Open in Leudal tegen de vertrekregeling. Die fractie wil dat alle betrokken gemeenteraden deze maand nee zeggen tegen de afkoopsom; een motie van die strekking is naar alle gemeenteraden gestuurd. Ook vindt deze fractie dat de Raad van Commissarissen van OML geen hogere vergoeding moet krijgen, zoals de colleges van B&W van de betrokken gemeenten voorstellen. Ook Ronduit Open vindt, net als D66, dat besluitvorming binnen OML te veel onder geheimhouding heeft plaatsgevonden.

   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →