LIOF vertrekt na 40 jaar uit binnenstad Maastricht

Print
LIOF vertrekt na 40 jaar uit binnenstad Maastricht

Het LIOF-gebouw aan de Boschstraat in de binnenstad van Maastricht. De Limburgse industrie- en investeringsbank verkast naar een kantoorcomplex nabij de Kennedybrug. Afbeelding: Harry Heuts

De Limburgse industrie- en investeringsbank LIOF vertrekt na veertig jaar uit de binnenstad van Maastricht. De ontwikkelingsmaatschappij, die ruim veertig medewerkers in dienst heeft, verkast naar een kantoorcomplex nabij de Kennedybrug.

LIOF-directeur Tys van Elk bevestigt de verhuizing. Die is op korte termijn noodzakelijk omdat het huidige onderkomen, een groot en statig rijksmonument aan de Boschstraat, voor 2,2 miljoen euro wordt verkocht aan Benoit Wesly.

Hotel
De Maastrichtse zakenman gaat er een luxueus hotel vestigen met circa 55 kamers en suites, vergaderzalen, een restaurant en een schoonheidsinstituut.

Verhuizing
Uiterlijk eind dit jaar vertrekt LIOF uit het pand in de Boschstraat om zijn intrek te nemen in een bedrijfsverzamelgebouw aan het Wim Duisenbergplantsoen. Het complex ligt pal naast het hoofdkantoor van woningcorporatie Servatius en de Rabobank. "Op onze nieuwe plek gaan we anderhalve verdieping betrekken. De komende maanden staat de kantoorinrichting op stapel. Het streven is om begin december te verhuizen”, zegt Tys van Elk.

Drempel
De LIOF-directeur kwalificeert de nieuwe locatie als ‘modern, transparant en prima bereikbaar’. "Kenmerken die we ook op onszelf van toepassing hebben verklaard. Ons onderkomen aan de Boschstraat strookt daar eigenlijk niet meer mee. Het monumentale pand is voor onze begrippen wat te chique en te statig, hetgeen onbedoeld een drempel kan opwerpen. Daar komt bij dat ons huidige kantoor ook qua toegankelijkheid en arboregelgeving niet meer zo geschikt is. Veel trappen en kleine ruimten, vergeet niet dat dit gebouw in vroeger tijden een hotel-restaurant was”, legt Van Elk uit.

LIOF, dat ook in Venlo een kantoor heeft, is in handen van het ministerie van Economische Zaken en de Provincie. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →