MVV wint ruim van Den Bosch

Print
MVV wint ruim van Den Bosch

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

MVV heeft met 3-0 gewonnen van FC Den Bosch. De Brabanders hadden in de tweede helft nog mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd, maar de gasten werden op het eind overlopen.

Na een tam begin was de eerste kans voor MVV.

Startschot
Dean Koolhof liep zich goed vrij en stevende op de doelman van Den Bosch af, maar was niet secuur genoeg in de afronding. Dit was wel het startschot voor de Maastrichtenaren om aan te zetten. Wat kansjes en mogelijkheden volgden.

De Brabanders barstten bijna toen Jonathan Okita rechtsback Alessandro Ciranni wegstuurde. De voorzet was prima, maar de overmacht aan verdedigers was de MVV-aanvallers op dat moment te machtig.

Uitbraak
Okita bezorgde de Bossche defensie alle soorten problemen en hij was ook de man die MVV op voorsprong zette. Een razendsnelle uitbraak van de vleugelspeler gaf de verdedigers het nakijken. Okita speelde niet af, maar krulde de bal netjes om de doelman heen.

Ook de andere vleugelspeler van MVV liet zich overigens zien. Joeri Schroijen, liet de doelman zweten met een hard afstandsschot van een metertje of 23. Sluitpost Kees Heemskerk stond, zoals vaker in het begin van de wedstrijd prima te keepen.

Slapjes
De tweede helft begon MVV weer wat slapjes, maar het kreeg wel de eerste kans na de rust. Ogunjimi kon scoren, maar liet dat na. 

Niek Vossebelt leek Den Bosch plotseling langszij te brengen. Hij kopte een prima voorzet netjes binnen, maar de goal werd afgekeurd omdat de aanvoerder van Den Bosch geduwd zou hebben. Ook een MVV-treffer werd nog afgekeurd wegens buitenspel, terwijl Den Bosch een strafschop claimde.

In het slot
Den Bosch bleef hopen, maar de treffer viel aan de andere kant. Pieter Nys kon van dichtbij binnentikken en gooide zo de wedstrijd feitelijk in het slot. Den Bosch kon amper meer en zag MVV steeds verder oprukken. Het resulteerde in de 3-0. Niek Vossebelt haalde de inzet van Pieter Nys van de lijn, maar hij schoot vervolgens tegen de debuterende Attila Yildirim aan. De bal vloog in het net. Daarmee tekende MVV voor de tweede thuiszege dit seizoen.