Pieter Kuijpers maakt kans op vier gouden kalveren

Print
Pieter Kuijpers maakt kans op vier gouden kalveren

Afbeelding: De Limburger/Roy Wanders

Pieter Kuijpers is met de film Riphagen genomineerd voor vier Gouden Kalveren. De film van de Tegelse regisseur dingt mee in de categorieën beste filmmuziek, beste production design, beste vrouwelijke bijrol en beste mannelijke bijrol.

In die laatste categorie is het de in Heerlen geboren Michel Sluysmans die kans maakt op de prestigieuze filmprijs.

Ontbreekt
Smetje op de feestvreugde is het feit dat Riphagen in de belangrijkste categorieën ontbreekt. De film over de Amsterdamse crimineel Dries Riphagen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de Duitsers maakt geen kans op de prijs voor beste film en Kuijpers zelf is ook niet genomineerd voor beste regie. 

Gouden Kalf
Hadewych Minis werd wel genomineerd voor een Gouden Kalf. De Maastrichtse maakt kans op de prijs voor beste actrice in een televisiedrama voor haar rol in de serie Hollands Hoop 2. In die categorie is ook Lies Visschedijk genomineerd. De in Heel geboren actrice dingt mee naar de prijs vanwege haar rol in Soof: een nieuw begin. Het tweetal krijgt concurrentie van Abbey Hoes. 

Favorieten
Brimstone en Tonio zijn de twee topfavorieten voor het Gouden Kalveren-gala. De western van Martin Koolhoven kreeg negen nominaties, Tonio - naar het gelijknamige boek van schrijver A.F.T.H. van der Heijden - moet genoegen nemen met twee nominaties minder. Allebei de films maken ook kans op het Gouden Kalf voor beste film. 

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het gala op 29 september. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →