Weblog: Max Verstappen vertrekt naar Sauber!

Print
Weblog: Max Verstappen vertrekt naar Sauber!

Afbeelding: De Limburger

Ik ga een groot geheim met u delen, maar u moet me één ding plechtig beloven: gooi het niet op sociale media, deel het ook niet met vrienden, want dan gaat het nieuws als een lopend vuurtje de wereld rond. De primeur, die zo gauw wereldkundig wordt gemaakt een schok in de Formule 1 teweeg zal brengen, is me toevertrouwd door een zeer goed ingevoerde Zwitserse journalist.

Hij loopt al zo’n halve eeuw rond in de paddock en zuigt het ene na het andere nieuwsfeit uit zijn dikke sigaar. Mijn geluk is dat ik net als mijn Zwitserse kameraad in het rustieke hotel Sant’Eustorgio in Arcore logeer. Een onderkomen dat een en al Formule 1-historie ademt, waar de fantasie makkelijk op hol slaat. Daar zag hij, mijn Zwitserse collega – ik mag zijn naam niet verklappen - me vrijdagavond in rep en roer arriveren, omdat Ralf Bach en Bianca Garloff van Sport Bild wereldkundig hadden gemaakt dat Mercedes in 2019 graag een plekje vrij zou willen houden voor Max Verstappen als teamgenoot van Lewis Hamilton.

Wegwerpgebaar
Klopt, dat is niets nieuws en voor de hand liggend, maar je twijfelt toch: moeten we nu 17 of 18 keer melden dat dit een optie is voor de meest begeerde Formule 1-coureur van dit moment. Net zo goed als Ferrari óók een plekje vrijhoudt in 2019, McLaren óók, Renault óók, Williams óók etc.. Met lijzige stem riep de Zwitser me bij zich, maakte een wegwerpgebaar toen ik Sport Bild memoreerde en fluisterde dat hij me iets wilde toevertrouwen. Op één voorwaarde: dat ik het niet nu al in de krant zou schrijven.

Goedmakertje
Vervolgens startte hij een betoog en deed exact uit de doeken hoe het tot deze – eigenlijk heel logische - wereldprimeur is kunnen komen. ‘Weet je nog, die twee Limburgers’, kijkt hij me vragend aan. 'Mannen van importantie.' Shit, dat ik die link nooit gelegd heb. ‘En je weet toch ook dat ze gigantisch in het krijt staan bij de Verstappens?’. Verdomme, ook dat verband had ik niet gelegd. Klopt, 1997, Nicola Larini, op bevel van Ferrari. Jos Verstappen die een Formule 1-zitje op het laatste moment misloopt. 'Snap je', zegt de Zwitser. 'En nu maken ze het goed; trekken ze de fout recht.' Ik weet het zeker: Max Verstappen rijdt in 2019 voor Sauber. Niet verklappen. Anders wordt mijn Zwitserse vriend kwaad.