Tienduizenden euro's, drugs en wapen gevonden tijdens inval woonwagenkamp

Print
Tienduizenden euro's, drugs en wapen gevonden tijdens inval woonwagenkamp

Afbeelding: De Limburger

Tienduizenden euro's aan contanten, een grote hoeveelheid drugs, een aantal hennepplantages en een wapen. Dat is de buit van de politieactie vrijdagmiddag waarbij onder andere een woonwagenkamp in Echt werd binnengevallen. 11 mensen werden aangehouden.

De zoekactie van de politie, die samenwerkte met Defensie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de gemeente Stein, begon bij drie woonwagens waarin tienduizenden euro's aan contanten werden gevonden. De belastingdienst legde beslag op sieraden en twee voertuigen vanwege openstaande vorderingen. Op het kamp werd verder een vuurwapen en een zak harddrugs gevonden. 

Andere locaties
Ook op andere locaties deed de politie vrijdag huiszoekingen. Bij een pand in Beek, aan de Elsstraat, werden tientallen kilo’s hennep aangetroffen en een hennepdrogerij. De hennep en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. 

Lees ook: Politie valt woonwagenkamp binnen: tien mensen opgepakt

In Stein werd in een pand aan de Stadhouderslaan hennep en hasj gevonden. Ook deze drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. 
In een ander pand in dezelfde plaats werd in de Dross Kampsstraat een hennepplantage aangetroffen van zo'n 100 planten. Voor de kweek werd stroom afgetapt. 

Elf arrestaties
Bij de grootschalige actie werden in totaal elf mannen gearresteerd in de leeftijd van 17 to 60 jaar oud. Een verdachte wilde zich aan de aanhoudingen op het woonwagenkamp onttrekken en ging ervandoor. Hij werd even later op het dak van een school in Stein aangetroffen en aangehouden. Daarnaast werden twee Belgen aangehouden op verdenking van de koop van drugs.  Zij waren in het bezit van een aanzienlijk bedrag aan contant geld. Dit werd door de politie in beslag genomen. Aan het begin van de avond werd nog een verdachte aangehouden, omdat hij nog 320 dagen moest gaan zitten.

De aanhoudingen zijn verricht in het kader handel in verdovende middelen. Ook worden sommige verdachten verdacht van witwassen en het bezit van een vuurwapen. Alle verdachten zitten op dit moment nog vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek van de politie wordt voortgezet.