Theo Hiddema pleit voor rassenvermenging

Print
Theo Hiddema pleit voor rassenvermenging

Afbeelding: ANP

Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie pleit voor rassenvermenging om de integratie in Nederland te laten slagen. In het radioprogramma De Overnachting zei hij dat ‘als die Marokkanen zich gingen vermengen met Hollandse vrouwtjes er niks aan de hand is’.

Het is niet voor het eerst dat Hiddema een pleidooi houdt voor ‘integratie onder de lakens’. Volgens hem werkt dat beter dan welk overheidsproject ook.

De strafpleiter weerspreekt dat zijn opmerking racistisch bedoeld is. Volgens hem is de integratie van vroegere gastarbeiders als Italianen en Grieken juist een succes geworden doordat ze veelal met Hollandse vrouwen zijn getrouwd. Tegelijk zei hij ook niet te verwachten dat hetzelfde zal gebeuren met moslims. ,,Je hebt één categorie mensen die zich niet laat bevrijen. Dat is de islam. Die willen niet bevrijd worden. Die richten zich op hun geloof.’’

De opmerkingen van Hiddema zijn mede zo opvallend omdat zijn partijleider Thierry Baudet eerder juist waarschuwde tegen ‘homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan’.

Volgens Hiddema zijn hij en Baudet het niet oneens met elkaar. Forum voor Democratie is niet racistisch, herhaalde hij. Het is volgens hem juist ‘fantastisch dat de schepper allemaal kleurtjes heeft gecreëerd met dito eigenschappen’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →