Vroege tegenslag voor Verstappen, tiende plek hoogst haalbare

Print
Vroege tegenslag voor Verstappen, tiende plek hoogst haalbare

Afbeelding: EPA/Srdjan Suki

Het rampseizoen van Max Verstappen heeft er weer een nieuw hoofdstuk bij. In de Grand Prix van Monza haalde Verstappen de eindstreep dit keer wel, maar daar was ook alles mee gezegd.

Het was vooraf al duidelijk dat het een moeilijke race zou worden voor Verstappen. De Limburger kwalificeerde zich zaterdag als tweede, maar moest door gridstraffen beginnen vanaf plek 13. 

Lekke band
Die inhaalrace begon nog goed, want Verstappen passeerde in de eerste bochten liefst vijf coureurs. In duel met Massa ging het echter mis. De twee raakten elkaar waarna Verstappen met een lekke band nog maar ternauwernood de pits wist te halen. 

De geplaagde coureur begon vervolgens nog wel aan een inhaalrace, maar de achterstand was dermate groot dat een toppositie nooit meer in beeld kwam. Wel wist Verstappen in de slotfase Sainz, Hulkenberg, Kvyat en Magnusson nog te passeren. 

De tiende plek leverde nog een puntje op voor het kampioenschap, maar meer als een schrale troost was dat niet. 

Wereldkampioenschap
Lewis Hamilton deed wel goede zaken. Dankzij de winst in Monza passeerde hij Vettel in de WK-stand. De Brit heeft nu een marge van drie punten op de Duitser die zondag derde werd.