Nederland veroordeelt kernproef Noord-Korea

Print
Nederland veroordeelt kernproef Noord-Korea

Afbeelding: ANP

Ook de Nederlandse regering heeft de nieuwste Noord-Koreaanse kernproef zondag "ten zeerste" veroordeeld.

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders noemt de proef in navolging van andere internationale leiders "opnieuw een roekeloze provocatie in een tijd van oplopende internationale spanningen''.

Verdere maatregelen
Het regime onder leiding van Kim Jong-un moet volgens Koenders "inzien dat de provocaties Noord-Korea verder isoleren en de eigen bevolking duperen", zo liet het ministerie weten. Nederland wil dat de VN-Veiligheidsraad snel bijeenkomt om verdere maatregelen te treffen. Tegen Noord-Korea zijn al jaren omvangrijke internationale sancties van kracht, omdat het land blijft doorgaan met het ontwikkelen en testen van kernwapens.

Druk en diplomatie
Om vooruitgang te boeken met Noord-Korea is een goede naleving van de sancties essentieel en moet de internationale gemeenschap "voortdurend druk en diplomatie blijven uitoefenen", aldus Koenders.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →