Limburgse Oranje-supporters Amsterdam uitgezet

Print
Limburgse Oranje-supporters Amsterdam uitgezet

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP Xtra

Een groep van zo'n 25 Limburgse Oranje-supporters is zondagmiddag Amsterdam uitgezet nadat ze voor de wedstrijd tussen Nederland en Bulgarije de confrontatie zochten met een groep andere supporters.

Dat meldt De Telegraaf

Noodbevel
De politie laat de krant weten dat ze vooraf al waren gewaarschuwd voor de Limburgers. "Via het noodbevel, dat geldt tijdens voetbalavonden van het Nederlands elftal, konden wij hen gelijk staande houden op het moment dat we ze aantroffen. Misschien wilden ze inderdaad ook wel voetbal kijken, maar er was daarnaast ook een ander plan en daar zijn wij niet van gediend. Zij hebben nu ook niet de kans gekregen om iets anders uit te halen."

Het gaat om ongeveer 25 supporters die de confrontatie zochten met een andere groep voetbalsupporters. De Limburgers werden uiteindelijk door een politiemacht van tientallen agenten - waarbij ook politie te paard - omsingeld bij een café op het Oudekerksplein. 

Club
Volgens De Telegraaf wil de politie niet zeggen bij welke club de supporters horen. "Omdat we niet zeker zijn of ze daadwerkelijk bij die club horen. We houden dat daarom in het midden."