López wint opnieuw zware bergetappe, luxeknecht Poels achtste

Print
López wint opnieuw zware bergetappe, luxeknecht Poels achtste

Miguel Angel Lopez wint zijn tweede bergetappe in Vuelta Afbeelding: AFP/Jose Jordan

Wielrenner Miguel Ángel López heeft de loodzware vijftiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven.

De 23-jarige Colombiaan van Astana bleef zondag de groep met favorieten op de beklimming van de Alto Hoya de la Mora in de Sierra Nevada ruim een halve minuut voor en finishte voor de Rus Ilnoer Zakarin en Wilco Kelderman. Eerder had de 23-jarige klimmer ook al de bergetappe naar Calor Alto gewonnen.

Kelderman
Chris Froome kwam als vijfde binnen en hield de leiderstrui. Kelderman moest negen seconden toegeven op Zakarin en verloor zijn derde plek aan de Rus van Katoesja. Kelderman staat nu vierde op 2.11 van Froome.

Maandag hebben de renners een rustdag. Dinsdag volgt een individuele tijdrit van 40 kilometer.

Contador
López ging op de slotklim naar 2510 meter hoogte in de aanval met Alberto Contador. Het duo haalde eerst de Fransman Romain Bardet en vervolgens Steven Kruijswijk bij. Daarvoor reed nog de Brit Adam Yates, maar de Colombiaan liet met een tempoversnelling zijn medevluchters achter en haalde Yates op ongeveer 5 kilometer van de top bij.

Achter López demarreerde Zakarin in de slotkilometer uit de groep van klassementsfavorieten. Kelderman zag zijn derde plek in gevaar komen en probeerde de Rus nog bij te halen, maar moest toch negen seconden en zijn derde plaats toegeven.

Achtste
Wout Poels, die veel werk voor Froome verzette, eindigde als achtste. Kruijswijk, die zijn aanval 6 kilometer voor de top zag stranden, kwam als vijftiende binnen op 2.17 minuut van López.