Uit helikopter gevallen piloot overleden

Print
Uit helikopter gevallen piloot overleden

Afbeelding: if

Een militaire helikopterdemonstratie is zondag helemaal verkeerd gelopen in het Waalse Amay (provincie Luik). Een piloot die zich aan boord bevond, is om nog onduidelijke reden uit het toestel gevallen en overleden.

Het incident vond rond 12.45 uur plaats. De piloot had samen met een collega-piloot, die in hetzelfde toestel zat, een demonstratie van een militaire paradrop met parachutisten gegeven.

Identiteit
Defensie heeft intussen in een persbericht gemeld dat de piloot overleden is. "Uit respect voor de familie wordt de naam van het slachtoffer niet vrijgegeven door Defensie", staat in hetzelfde persbericht. Volgens verschillende Belgische media wordt er nog wel steeds volop naar de man gezocht.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is momenteel nog onduidelijk. Voor zover bekend droeg de piloot geen parachute. Nieuwsblad.be vernam dat de man van enkele honderden meters hoogte is neergestort boven een bos in Tihange. 

Gewonden
De copiloot heeft het toestel, een Agusta A.109 legerhelikopter, na het ongeval veilig op de grond kunnen zetten. Bij het incident vielen geen andere gewonden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →