Breuk definitief, PvdA’er Manders verlaat Venlose gemeenteraad

© Limburger

Erik Manders keert niet terug in de Venlose gemeenteraad. De PvdA-fractie zegde vorig weekeinde het vertrouwen in hem op, Manders was naar hun mening te solistisch. Een bemiddelingspoging mocht niet baten.

Harry Lucker

Manders spreekt van een bewogen week waarin hij veel adviezen en voorstellen kreeg.

Enige optie“De meest verstandige mensen adviseerden mij mijn zetel op te geven. Nu we ondanks bemiddelingspogingen niet tot elkaar zijn gekomen is dat voor mij ook de enige optie. Ik blijf PvdA’er en loyaal aan de partij. Als PvdA-lid zal ik mij blijven inzetten voor de partij en de stad."

Toch zal hij zich niet verkiesbaar stellen voor de verkiezingen van volgend jaar. "Ik wil geen splijtzwam zijn binnen de Venlose PvdA. Er is nu rust nodig binnen de partij”, zegt Manders erover.

Idealen“Ik ben vanaf 2011 betrokken als steunfractielid en vanaf 2014 raadslid voor de PvdA. Ze wisten met wie ze van doen hadden en ik heb mij de afgelopen jaren niet anders gedragen of ingezet dan men van mij gewend was. Er is tussen mij en de fractie geen verschil in idealen, maar wel over de manier waarop we daar invulling aan geven. Ik doe dat op een actieve manier, op straat." Manders wordt als raadslid hoogstwaarschijnlijk vervangen door Wouter Schenk in beeld. Schenk zat eerder van 2006 tot 2014 in de gemeenteraad. Hij heeft maandag een gesprek met fractievoorzitter Erwin Boom. PvdA-raadslid Houssein Mallouka die zich aanvankelijk solidair met Manders verklaarde en ook opstapte keert terug binnen de fractie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal