'Knettergekke' Oranjefan: liever voetbal, dan mooier huis

Print
'Knettergekke' Oranjefan: liever voetbal, dan mooier huis

Afbeelding: Mitchell Giebels

Jeroen Klinkers uit Geleen is helemaal gek van Oranje. Tussen de wedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije bezocht De Limburger de superfan. Hij leefde een weekeinde tussen hoop en vrees.

Een oranje shirt, vest en sjaal hangen aan de waslijn in de achtertuin van Jeroen Klinkers (43). Een pluchen oranje leeuw zit met opengesperde bek op een vensterbank en een oranje fluitje ligt op de koekjestrommel. De spanning stijgt in Geleen, voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-Bulgarije. Opnieuw een cruciale wedstrijd voor Oranje. Klinkers is er bij in het stadion. Zoals altijd.

Als hij een lade in zijn werkkamer opentrekt, puilt deze uit met toegangsbewijzen voor wedstrijden van het Nederlands elftal. "Kijk, van dit ticket krijg ik nog altijd kippenvel." Hij wijst naar het kaartje voor Ierland – Nederland in 1995, gespeeld in het machtige stadion Anfield Road in Liverpool. Oranje wint en gaat naar het EK in Engeland. "Die wedstrijd, die sfeer. Feesten met de Ierse fans. Dat alles heeft mijn Oranjeliefde aangewakkerd.”

Vermogen
Sinds die wedstrijd heeft hij een klein vermogen uitgegeven aan kaartjes voor wedstrijden van Oranje en aan de bijbehorende trips naar verre landen. Brazilië, Zuid-Afrika, Kazachstan. Niets is te gek. "Ja, daar had ik een leuk huis voor kunnen kopen”, zegt hij droogjes. "Maar word je gelukkiger van een groter huis? Er zijn genoeg mensen die mij knettergek vinden. Maar ik heb mijn eigen bedrijf, ik werk er hard voor. Als ik drie dagen op pad ben om Oranje te zien, voelt dat voor mij als drie weken vakantie.”

Ook vader Klinkers was niet altijd even blij met het uitgavenpatroon van Jeroen. "Hij heeft vaker gezegd dat ik niet al mijn geld moest opmaken aan die voetbalwedstrijden. Ik heb hem uitgelegd dat het Nederlands elftal onderdeel van mijn leven is. Dat dit is waar ik van geniet in het leven. In 2003 stierf mijn vader, nadat hij tien jaar lang ziek was geweest. Hij werd slechts 58 jaar. Zorgde altijd goed voor ons, maar heeft ook hard en veel gewerkt. Als ik morgen omval, heb ik tenminste al die mooie momenten meegemaakt.”

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu