Verdachte ontvoering Franse Maëlys (9) opnieuw opgepakt

Print
Verdachte ontvoering Franse Maëlys (9) opnieuw opgepakt

De 9-jarige Maëlys De Araujo. Afbeelding: AD/Gendarmerie Nationale

Een man is zondag in Frankrijk officieel in staat van beschuldiging gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst in het onderzoek naar de verdwijning van het 9-jarige Franse meisje Maëlys.

Het zou gaan om een van de twee mannen die eerder al werden opgepakt maar vervolgens weer vrijgelaten, zo melden verschillende Franse media.

De man zou zondag in de vroege middag opnieuw zijn opgepakt en later op de dag voor de onderzoeksrechter zijn verschenen. Naar het meisje wordt al negen dagen intensief gezocht nadat ze verdween op een bruiloftsfeest in het Franse departement Isère.

Auto onderzocht
Er zou door de onderzoekers nu nagegaan worden of het meisje in de auto van de verdachte heeft gezeten. Die auto werd na het huwelijksfeest grondig gereinigd, volgens de verdachte met het oog op een verkoop.

Zaterdagochtend kamden honderden burgers het gebied uit rond de feestzaal waar het meisje voor de laatste keer werd gezien.

Trouwfeest
Sinds zondag heeft de politie al bijna 250 mensen ondervraagd die aanwezig waren op het trouwfeest en twee andere feesten in de omgeving.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →