Meisje (18) afgeranseld omdat ze het voor homoseksuele vriend opneemt

Print
Meisje (18) afgeranseld omdat ze het voor homoseksuele vriend opneemt

Afbeelding: Hbvl

De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen is zaterdagnacht meedogenloos in elkaar getimmerd door een groepje jongens dat even daarvoor haar beste vriend Mathijs (20) voor “vuile homo” had uitgescholden.

“Ik nam het voor Mathijs op, maar werd tegen de grond geduwd en door vijf man geslagen en gestampt”, vertelt Amber, die een gebroken neus en gekneusde oogkas aan de afranseling overhield. Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie onderzoekt de zaak.

Eigenlijk zou ze zondag met haar moeder op citytrip naar Boedapest vertrekken, maar in de plaats daarvan bracht Amber Terwingen haar zondag door in het ziekenhuis en op het politiebureau. Samen met haar beste vriend Mathijs Hermans - met wie ze zaterdagnacht op stap was - deed de Maasmechelse zondagmiddag aangifte tegen het groepje jongens dat haar enkele uren daarvoor in elkaar had getimmerd tijdens ‘Bal Tropical’ in Bocholt, vlak over de provinciegrens bij Weert. 
 

Gebroken neus
In het ziekenhuis werd duidelijk hoe brutaal de vechtjassen tekeer waren gegaan. “Mijn neus is gebroken, mijn oogkas en kaak zijn gekneusd en ik mis een stuk van een tand. Daarnaast staat mijn gezicht vol diepe schrammen, waarschijnlijk het gevolg van een sleutel die de daders tijdens het vechten hebben gebruikt. Bovendien heb ik barstende hoofdpijn, dus de kans is groot dat ik een hersenschudding heb opgelopen.” Ook mentaal heeft Amber het moeilijk. “Ik ben in shock.” Mathijs snapt niet wat de daders heeft bezield. “Ik ben nooit eerder lastig gevallen omwille van mijn seksuele voorkeur. Tot nu dus. Wie die jongens waren? Geen flauw idee. Het leken normale kerels van rond de twintig jaar. Het ging allemaal zo snel. Ik vermoed trouwens dat ze stevig hadden gedronken.”

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →