Peuter valt in waterput en zit tien uur vast op 45 meter diepte

Print
Peuter valt in waterput en zit tien uur vast op 45 meter diepte

Het gat waarin het kind was gevallen, was amper 30 centimeter diameter. Afbeelding: Twitter

Een Chinese peuter is zaterdag in een 45 meter diepe waterput gevallen toen hij met zijn grootouders op pad was. Het ongeval gebeurde 's morgens in Xi'an, bekend van het zogenoemde terracottaleger. Er waren tien grote graafmachines nodig om het kind van bijna twee jaar oud te redden.

Het was een gat van amper 30 centimeter diameter waar de peuter in was verdwenen. Daardoor moesten reddingswerkers graafmachines laten aanrukken om het kind te bevrijden. Terwijl er zuurstof in het gat werd gepompt en water en voedsel werden neergelaten, gingen die aan de slag. Zijn ouders bleven de hele tijd zijn naam roepen zodat hij wakker zou blijven. 

Modderstroom
Tien uur later werd het kind met behulp van een touw bevrijd. Er was intussen een gigantische put gegraven en de waterbuis was horizontaal gelegd, zodat het kind er makkelijker uit zou kunnen.

Halverwege gooide een modderstroom nog even roet in het eten, maar dat gaf maar even oponthoud. Het jongetje herstelt momenteel in het ziekenhuis. Hij heeft geen levensbedreigende verwondingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →