Alle verdachten in zaak-Willem Evers op vrij voeten

Print
Alle verdachten in zaak-Willem Evers op vrij voeten

Bloemen op de plek van de fatale vechtpartij. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Net als de drie eerder opgepakte jongeren uit Valkenburg en Schimmert is ook de vierde verdachte in de zaak-Willem Evers weer op vrije voeten.

De 16-jarige Valkenburger blijft wel verdachte in de zaak.

Vechtpartij
De vier jongeren waren vorige maand verwikkeld in een vechtpartij met de 65-jarige Evers. Hij sprak de hangjongeren aan op hun gedrag waarna de situatie danig escaleerde. Evers werd na de vechtpartij gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed In de loop van de nacht in het ziekenhuis.

Doodsoorzaak
Nog altijd is niet precies duidelijk wat de exacte doodsoorzaak is. Evers kampte immers met hartproblemen. Het is nog onduidelijk of de geconstateerde hartfalen het gevolg zijn van de vechtpartij met de hangjongeren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen