Arjen Lubach scoort opnieuw internationale viral

Print
Het satirische programma Zondag met Lubach heeft het nieuwe seizoen afgetrapt met een anonieme viral. Presentator Arjen Lubach openbaarde vanmiddag dat Zondag met Lubach zat achter de wereldwijde viral van Game of Thrones, die de afgelopen dagen op internet vele miljoenen keren werd gedeeld.

In de video wordt de suggestie gewekt dat er een Game of Thrones spin-off komt, die zich afspeelt in moderne tijden. Lubach en team produceerden de trailer voor de fictieve serie 'Westeros' in de afgelopen maanden en plaatsten het deze week op een anoniem YouTube-account. In korte tijd werd het miljoenen keren bekeken en verschenen er ronkende artikelen op websites als ViceDiggHumo en The Telegraph.

Op diverse internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over het idee en de vraag wie de video had gemaakt. In een tweede filmpje dat maandagmiddag om 13.00 uur verscheen, openbaart een mysterieuze figuur met capuchon zich als Arjen Lubach. De komiek verzucht dat hij vermoedelijk "terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie".

Donald Trump
Eerder dit jaar scoorde Zondag met Lubach al een wereldwijde hit met een filmpje waarin Nederland werd geïntroduceerd aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Dit filmpje kreeg veel navolging. In samenwerking met de Duitse komiek Jan Böhmermann leverden satirici uit een groot aantal landen soortgelijke presentatievideo's voor Trump.

Het zevende seizoen van Zondag met Lubach gaat op 10 september van start op NPO3. Het VPRO-programma van producent Human Factor wist vorig seizoen zo'n miljoen kijkers aan zich te binden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →