Jodenstraat moet walk of fame voor bekende Venlonaren worden

Print
Jodenstraat moet walk of fame voor bekende Venlonaren worden

Frans Boermans Afbeelding: Archief De Limburger

Overleden Venlonaren die iets voor de stad hebben betekend moeten een beeldje krijgen in de Venlose Jodenstraat.

Zo moet de komende jaren een Venlose walk of fame ontstaan. Het begin wordt gemaakt met een beeld van Frans Boermans.

Legendarische Venlonaren
De Stichting Bronzen Beelden Venlo maakte in oktober 2016 het voornemen bekend drie bronzen beelden van legendarische Venlonaren te willen maken. Naast de tekstdichter Frans Boermans ging het ook om Funs van Grinsven en Sef Cornet die in Venlo roem vergaarden als tekstdichters, zangers en acteurs. Het geld voor het eerste beeld is nu binnen, ook de financiering voor de andere twee beelden is bijna rond. "Het is de bedoeling dat de drie beelden door verschillende kunstenaars worden gemaakt", zegt Geer van de Veer als voorzitter van de stichting. "Daarna gaan we bekijken welke andere legendarische Venlonaren in aanmerking komen voor een beeld. Zo moet er een walk of fame ontstaan."

Gestolen
In de Jodenstraat staan van oudsher al drie bronzen beelden van stadsfiguren. Naast Baer de Woers en Marokko (Gerard van den Akker) stond er ook een beeld van Tsen Koa Pai, beter bekend als Pienda Wullum. Dat beeld werd in maart vorig jaar gestolen. Volgens Van der Veer wordt er hard gewerkt om ook dat beeld binnen afzienbare tijd weer terug te krijgen in de Jodenstraat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →