Lichaam uit helikopter gevallen piloot gevonden in Belgisch bos

Print
Lichaam uit helikopter gevallen piloot gevonden in Belgisch bos

Afbeelding: HBVL/Belga

De helikopterpiloot die zondag tijdens een demonstratie boven Amay (Luik) uit een helikopter viel, is gevonden. Zijn lichaam werd geborgen in de buurt van Hoei.

De piloot viel zondagnamiddag tijdens een demonstratie met parachutisten door een nog onduidelijke oorzaak uit de helikopter. Hij droeg geen parachute en viel naar beneden. De copiloot kon het toestel daarna wel veilig op de grond zetten.

Warmtecamera
Na de feiten begon een grote zoekactie waarbij zowel politie als militairen werden ingezet. Ook een helikopter met warmtecamera overvloog het gebied. Probleem was dat het niet helemaal duidelijk was waar precies de piloot naar beneden was gevallen.

Bos
Zondagavond werd de zoektocht gestaakt maar sinds maandagochtend vroeg werd er opnieuw massaal gezocht. Politie en militairen kregen de hulp van de cel vermiste personen van de federale politie. Maandagmiddag rond 15:00 uur werd het lichaam van de piloot gevonden in een bos nabij Hoei.

Onderzoek
De omstandigheden worden nog onderzocht. De gordel van de piloot was los, hij opende de schuifdeur van de helikopter en had ook de radioverbinding met de andere bemanningsleden verbroken zodat geen communicatie mogelijk was.