Kermisattractie buiten gebruik na ongeluk in Broekhuizen

Print
Kermisattractie buiten gebruik na ongeluk in Broekhuizen

Peter Wijnants en zijn Crazy Calypso op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger

Kermisattractie Crazy Calypso van exploitant Wijnants uit Landgraaf mag voorlopig niet gebruikt worden.

Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) besloten.

Karretje los
Twee inzittenden van de attractie raakten eind vorige maand tijdens de kermis in Broekhuizen lichtgewond toen het karretje waar ze in ronddraaiden, losraakte. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) stelde een onderzoek in naar het ongeval.

Gekeurd
De instantie wil niet zeggen welk gebrek er precies bij de attractie is geconstateerd. Een woordvoerder van de NVWA laat weten dat de exploitant de attractie moet herstellen en opnieuw moet laten keuren door een aangewezen keuringsinstelling.  Zodra de Crazy Calypso is hersteld en opnieuw is gekeurd, zal de NVWA bepalen of de attractie weer wordt toegelaten op kermissen.

Volgens de instantie heeft de Crazy Calypso in juli nog met goed gevolg een keuring doorstaan. "Maar een auto die net goedgekeurd is, kan ook kapotgaan", zegt de NVWA-woordvoerder.

Melding
De instantie bekijkt nog of het maatregelen treft tegen exploitant Peter Wijnants. Vorige week stelde de NVWA nog dat hij het ongeval niet actief meldde, terwijl dit wettelijk wel verplicht is. Peter Wijnants zei tegen De Limburger dat hij de NVWA wel degelijk heeft geïnformeerd. De inspectie kon maandag niet aangeven hoelang het nog duurt voordat het onderzoek volledig is afgerond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →