Red Ons Fort bezorgd na gemorrel aan plan Fort van Venlo

Print
 Red Ons Fort bezorgd na gemorrel aan plan Fort van Venlo

Afbeelding: Van Aken Architecten

De gerezen problemen rond het plan Fort van Venlo in het Kazernekwartier baren de actiegroep Red ons Fort zorgen.

Red Ons Fort reageert in een brief  aan de gemeenteraad op de problemen die vorige week aan de oppervlakte kwamen tussen gemeente en de initiatiefnemers voor het Fort van Venlo, Frank Vaessen van de Twister Media Group en Hessel Meijer van Wijckerveste.  Zij willen de uitvoering van het plan opsplitsen.

Groen licht
Meijer wil zich focussen op bouw van het LeisureDome en Vaessen op de komst van indoor markthallen. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden ze gezamenlijk optrekken. Red ons Fort stelt dat het gemorrel aan de plannen niet ten koste mag gaan van het aanwijzen van de restanten van het Fort Sint Michiel tot gemeentelijk monument, waarvoor de raad in juni groen licht gaf.  

Winter
Corina Brouwers, Dick Evers, Jeroen Maas en John Schlooz van Red ons Fort vragen ook door te gaan met de restauratie van de reeds blootgelegde fortmuren. De winter komt er namelijk aan en restauratie is nodig om de muur te beschermen tegen weersinvloeden als strenge vorst, stelt Red ons Fort. Het archeologisch onderzoek dat dit najaar verder zou gaan, mag ook onder geen beding vertraging oplopen.

Zand erover
"Hoe eerder we een beeld hebben van het volledige fort, hoe beter’ schrijft Red ons Fort.  De actiegroep strijdt al jaren voor behoud van de monumentale resten van het voormalige Fort Sint Michiel  waarvan de bouw ooit in 1641 startte. Aanvankelijk klonk vanuit de gemeente het geluid ‘zand erover’, maar voor het plan Fort van Venlo  vormen de fortresten inmiddels een belangrijk onderdeel. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →