Vier verdachten langer vast na politieactie op woonwagenkamp

Print
Vier verdachten langer vast na politieactie op woonwagenkamp

Afbeelding: De Limburger

Vier van de elf mensen die afgelopen vrijdag werden opgepakt bij een politieactie rond een woonwagenkamp in Stein blijven voorlopig vast zitten.

De rechter-commissaris bepaalde maandag dat de vier mannen nog minstens twee weken in hechtenis blijven. 

Minderjarig
Het gaat om een man van 26 uit Sittard en twee mannen van 31 en 47 uit Stein. Eén verdachte is minderjarig, over hem doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen. 

Woonwagens
Het viertal maakt onderdeel uit van de elf mensen die afgelopen vrijdag werden gearresteerd bij een gezamenlijke actie van de politie, de belastingdienst, het OM, defensie en de gemeente. Rond 17:00 uur werden drie woonwagens aan de Julianaweg binnengevallen. De politie nam hier twee voertuigen, een zak drugs en een vuurwapen in beslag. 

Hennep
Bij een doorzoeking van een pand aan de Elsstraat in Beek werden later enkele tientallen kilo's hennep en een hennepdrogerij gevonden. In een pand aan de Stadhouderslaan in Stein trof de politie hennep en hasj aan, op een locatie aan de Dross Kampsstraat werd nog eens een hennepplantage geruimd.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →