Verstappen: 'Massa? Die spreek ik in Singapore wel'

Print
Verstappen: 'Massa? Die spreek ik in Singapore wel'

Afbeelding: ANP

Max Verstappen scoorde zondag slechts een WK-punt tijdens de Grand Prix van Monza door een touché met Felipe Massa vroeg in de wedstrijd. "Misschien was het beter als ik even een ronde had gewacht, achteraf gezien."

Dat zei Verstappen maandagavond in Ziggo-programma Peptalk.

Voorband eraan
Verstappen en Massa raakten elkaar in de derde ronde. De Red Bull-coureur wilde in de eerste chicane de Brazilaan buitenom voorbij. Dat mislukte waardoor beide rijders elkaar raakten en Verstappens voorband eraan ging. Vanaf de allerlaatste plaats kwam de Limburger nog terug tot de tiende plaats, goed voor 1 wk-punt. 

Ruimte
"Op dat moment dacht ik dat het kon", begint Verstappen. "Maar achteraf gezien was een ronde wachten misschien beter. Door de situatie waarin ik zit, ga je ervoor. Dan wil je wel eens een keer een goed resultaat. De ruimte was er, maar hij (Massa) werkte ook niet mee."

Geen contact
Op de vraag of Verstappen Massa nog gesproken had, reageerde hij als volgt: "Die spreek ik wel in Singapore. Hij snapt zelf ook wel dat als hij op deze manier rijdt, iedereen zo kan rijden."

Zwaarste race
De volgende Grand Prix staat over twee weken op het programma in Singapore. Volgens Verstappen een van de zwaarste races dit seizoen: "Fysiek heel zwaar, dus daar moet je je goed op voorbereiden. Maar ik denk wel dat ik er klaar voor ben", besluit de coureur.