Burgernet meest populair in de gemeente Weert

© Burgernet

Weert heeft in Limburg relatief het meeste aantal deelnemers aan Burgernet. 23 procent van de inwoners worden via hun mobieltje geïnformeerd bij incidenten in hun omgeving.

Onze verslaggever

De politie stuurt de deelnemers via de mobiele telefoon een berichtje als zich in hun buurt een incident voor heeft gedaan. Wie iets heeft gezien in verband met dat incident, kan dat dan doorgeven aan de politie. Voor Burgernet moeten inwoners zich opgeven.

In Weert deden dat tot 1 juli van dit jaar 11269 personen, 23 procent van de bevolking. Het aantal deelnemers nam in een half jaar tijd toe met bijna 1500 na een oproep van burgemeester Jos Heijmans om lid te worden. Tweede op de ranglijst van Burgernet is Horst aan de Maas met 21,2 procent meteen gevolgd door Peel en Maas met 19,2 procent.

Het laagste aantal deelnemers heeft Vaals met 7,4 procent. Het gemiddelde van de Limburgse gemeenten is 13,8 procent.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal